Glasnik

Održana obuka na temu „Jednakost u primjeni propisa na nivou jedinica lokalne samouprave i transparentnost u radu uprave kroz elektronsku obradu zahtjeva i izdavanje dozvola“

U okviru realizacije „Strategije obuke za službenike i izabrane zvaničnike u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srpskoj 2016-2020. godina“, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC), članicom Grupacije Svjetske banke i uz finansiranje Vlade Ujedinjenog Kraljevstva kroz „Projekat poboljšanja poslovnog okruženja i privlačenja investicija na lokalnom nivou“ (LIFE) organizovalo je obuku na temu „Jednakost u primjeni propisa na nivou jedinica lokalne samouprave i transparentnost u radu uprave kroz elektronsku obradu zahtjeva i izdavanje dozvola“.

Obuka je izvedena u regionalnom centru za obuku Banja Luka 21. decembara 2018. godine, a bila je namijenjena načelnicima odjeljenja, šefovima odsjeka, kao i službenicima u jedinicama lokalne samouprave koji rade na poslovima izdavanja dozvola i drugih akata, te na poslovima u kojima je uključen rad sa investitorima.

Učesnici obuke su imali priliku da se upoznaju sa rezultatima projekta „LIFE“, odnosno regulatorne reforme koja je u periodu od 2016. godine sprovedena u 10 jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, sa posebnim osvrtom na uočenu različitost u postupanju jedinica lokalne samouprave u određenim postupcima gdje je sproveden projekat, kao i primjerima dobre prakse, te sa iskustvima zemalja u regionu u pogledu informatizacije pružanja usluga.

© 2013. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. Sva prava zadržana. logo
Izradu portala je podržao UNDP BiH u okviru projekta „Sistem obuke za jedinice lokalne samouprave". undp
Implementator dizajna i izrade portala je Net-pro d.o.o. Akademika.Logo